Det är viktigt att vi med Addisons sjukdom håller ihop. Vi får mycket större genomslagskraft om vi jobbar tillsammans för en bättre sjukvård. Vi vet alla att den inte är optimal och vi vet att vi är många som råkat illa ut när vi varit mycket sjuka och sökt akut hjälp.

 

Vår symbol.

Vad vi enkelt kan göra är att vi alla hjälper till med att visa vår symbol så mycket som möjligt. Blir den allmänt känd har vi kommit långt. En blick på symbolen och snabbt skall sjukvården reagera och hjälpa oss när vi behöver.

 

Det betyder att alla bör bära vår amulett och även kort med vår symbol.

Ju fler som exponerar symbolen dessdå kändare blir den.

 

Vi skall vara stolta över att bära vår symbol.

Att ha Addisons sjukdom är inget att dölja. Vi har bara en brist på två hormon som vi ersätter. Det är ingen sjukdom egentligen utan en brist. Så enkelt är det.

 

Att vi ibland kan behöva sjukhusvård vore inget att oroa sig över om sjukvården är uppdaterad om vår sjukdom och gör sitt jobb. Det har visserligen blivit mycket bättre bara det senaste året.

Vi jobbar hårt på att alla skall veta vad kortisol, kortisolbrist och vad Addisons sjukdom är. Morbus Addison som det heter på latin.

 

Alla ni som inte bär amulett eller kort.

Skaffa det för er skull och för allas skull! Du blir en viktig annonspelare för oss alla.

Gå in på Svenska Addisonföreningens hemsida och beställ redan idag.

 

Om vi alla 1600 personer med Morbus Addison bär den har vi kommit långt. Om även de med sekundär Addison bär den blir vi ca 5500 personer i Sverige idag. Tänk vad många vi skulle nå ut till på ett mycket enkelt sätt bara genom att bära en amulett synligt.

 

Bästa hälsningar

Eva

Kommentera

Publiceras ej