Hej på er!

Vi med Addisons sjukdom delar ju medicinen flera gånger per dag. Givetvis är det individuellt, men jag anser att det borde finnas tabletter i mindre storlek, i dagsläget är hydrokortison nycomed på 20 mg. Ska man dela det på tre tillfällen per dag, så måste man dela tabletten i fyra delar. Ja, ni känner till problematiken. Jag kontaktade läkemedelsföretaget angående detta. Här är svaret:

"Hej Caroline,

Tack för ditt brev!
Som jag sa på telefon så har jag full förståelse för ert problem och jag lovar att
vi ska föra saken vidare till vårt huvudkontor. Förhoopningsvis så finns liknande
önskemål i fler länder, vilket kan underlätta beslut om att börja tillverka mindre
styrkor.

Vill dock bara flagga för att det inte är gjort i en handvändning, men att vi är
måna om att försöka hjälpa våra kunder/patienter om vi har möjlighet.

Med vänlig hälsning

Tinni Lien"


Förhoppningsvis kommer det att ske en förändring så småningom.
Tinni som jag pratade med vad oerhört hjälpsam och trevlig.
Så glad man blir då! Ellerhur! Jag har också förstått att det är önskvärt med
mindre Florinef också? Hur känner ni?

//Caroline
Ofta hör man hur dåligt vården fungerar, men jag vill ge lite extra beröm till en läkare jag haft kontakt med. Ni har säkert hört talas om honom och några av er har kanske träffat honom. Jag har haft lite frågor angående Addisons sjukdom och har mailat professor Olle Kämpe i Uppsala angående det. Varenda gång har han svarat mig, om inte samma dag, så senast dagen efter. Är inte det fint gjort? Kanske kan man tycka att det är en självklarhet, men med de erfarenheter jag har av vården hör det till ovanligheterna. Jag är tacksam för snabba svar i alla fall! Gör man så, kan man gott få lite cred för det!

/Caroline
Svenska Addisonföreningens postlåda har blivit stulen. Oerhört ledsamt och tråkigt att det finns människor som hamnat så fel och fått en så dålig uppfostran. Vi får se på hur vi ska lösa detta. På ett år har en postlåda blivit förstörd och en har försvunnit helt...

/Martin