Hej Addisonare och alla andra!

Är det någon av er som lider av brist på B12? Berätta gärna mer om det.

Det är viktigt att synliggöra andra åkommor man kan drabbas av när man lider av en autoimmun sjukdom. Har man nyligen drabbats av en sjukdom som Addisons kan det vara till oerhört stor hjälp att få information runt det. Visst kan man läsa om symtom på internet, men det blir en helt annan sak när man får höra en berättelse direkt från livet. Från en verkligen person.

Sköt om er allihopa!

Kom också ihåg att ni kan maila mig (caroline@addison.se) och/eller Martin (martin@addison.se) om ni har några frågor. Vi ska göra det vi kan för att ge så bra svar som möjligt!

//Caroline

1 kommentarer

Tina

05 Jan 2010 23:05

Hej,Mamma (som har addison) har under en längre tid haft fruktansvärt ont i ben/höfter/ryggslut/andfådd/glömsk. Vi lyckades få en extra tid hos hennes läkare och det visade sig att hon hade förstorade blodplättar, dåliga reflexer i fötter och knä. Läkaren drog slutsatsen att hon hade B12-brist och hon fick tabletter med B-12 och folsyra. Skickades även på röntgen av länd och halsrygg som dock inte visat något. Någon effekt av tabletterna har hon inte fått. Jag är lite besviken över att läkaren inte utredde det hela med fler blodprover för B-12 sprutor hade förmodligen varit bättre. Hon ska dit igen i januari så vi får väl vara lite mer "aggresiva" då för hon har fortfarande lika ont och svårt att gå.

Kommentera

Publiceras ej